پیام دایکندی

دایکندی یعنی سرزمین دلیر مردان

پیام دایکندی

دایکندی یعنی سرزمین دلیر مردان

ازدواج های تجملگرایانه کشوربا آموزه های دینی و سبک زندگی اسلامی همخوانی ندارد

  تشریح تفاوت زندگی لهوی با اسلامی... 

 

متاسفانه فقط یاد گرفته ایم نام مسلمان بودن را یدک بکشیم در حالیکه هیچ یک از رفتارهای فردی و اجتماعی ما مبتنی بر الگوگیری از سبک زندگی اسلامی نیست.

سجادی محقق و پژوهشگر در حوزه جامعه اسلامی امروز در سلسله نشست های بصیرت افزایی سبک زندگی اسلامی که بهمت انجمن دانش آموزی مهاجران افغانستانی در مشهد برگزار شد،  با انتقاد از سبک زندگی امروزی مسلمانان با بیان  اینکه باید خداباوری و معاد باوری در تمامی ابعاد زندگی یک فرد معقتقد و مسلمان تجلی داشته باشد، گفت: سبک زندگی اسلامی فقط به موارد شخصی و انجام اعمال دینی اطلاق نمی شود بلکه در چنین مسیری باید همه رفتارهای فردی و اجتماعی ما رنگ توحیدی به خود بگیرد.

وی یا طرح این سوال که حقیقتا در ازدواج و زندگی مشترک چقدر به مبانی دینی و اسلامی توجه کرده ایم؟ افزود: متاسفانه ما مردمی هستیم که نگاهمان به زندگی اسلامی محدود به اعمال دینی است و هیچ توجهی به رفتارهای اجتماعی نداریم، به عنوان مثال ازدواج ها از شیوه انتخاب همسر تا مقدمات و برگزاری محفل و پس از آن هیچ یک با آنچه اسلامی در سبک زندگی به ما آموخته همخوانی ندارد و در حقیقت باید این سوال تامل برانگیز را پرسید که در ریخت و پاش و نگاه تجملگرایانه در کجای سیره معصومین و زندگی اسلامی جای دارد؟

 

این محقق و پژوهشپر در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: تنها موضوع ازدواج نیست، ما در بسیاری از محورهای زندگی با خلا دین و دستورات اسلامی مواجهیم، از مهندسی معماری و مسکن سازی تا مدیریت اقتصادی در خانه، از پوشش ها و نوع استفاده کالا و لباس تا حضور در اجتماع و انجام فعالیت های سیاسی، ورزشی و اجتماعی ما هیچ یک همراستا با سبک زندگی یک مسلمان حقیقی ندارد.

سجادی با تصریح بر اینکه امروز مسکن و منازل ما به گونه ای ساخت و ساز می شود که باید گفت اندرونی و محیط درونی یک خانواده معنای واقعی خود را از دست داده، ادامه داد: این اشراف بر پنجره این خانه و آن خانه امر ساده ای نیست که از کنار آن بگذریم بلکه یک اصل بی چون چرا است که در خانه یک مسلمان انقدر حفاظ و حجاب باید باشد که هیچ بیگانه نتواند بر محیط درونی تسلط یابد.

وی  با ابراز نارضایتی از الگوبرداری غربی زنان مسلمان در کالا و پوشش، اذعان کرد: در وهله اول انگشت انتقاد به سمت خودمان است که چرا به دنبال تنوع در سبک الگوی اسلامی نیستیم و پس از این نگرانی بطور جدی وجود دارد که زنان مسلمان ما پایه های پوشش اسلامی را متزلزل ساخته و بیشتر به پوشش های غربی تمایل نشان می دهند.

 

این پژوهشگر مسایل دینی از قناعت با عنوان یک فضیلت اخلاقی و از ملزومات محقق زندگی اسلامی یاد کرد و گفت: اگر نگاهی عمیق و استدلالی به جایگاه قناعت در زندگی داشته باشیم متوجه خواهیم شد که عدم قناعت ریشه بسیاری از آسیب های زندگی فردی و اجتماعی در مقابل قناعت پایه استوار یک زندگی اسلامی و رشته ادامه دار تعالی و کمال انسان است.

سجادی تاکید کرد: عدم قناعت سبب چشم و هم چشمی، حرص و آز بیش از حد بوده و این فقط ابتدای داستان معضلات قناعت نداشتن است  و به همین جهت در دستوران دینی ما مکررا بر قناعت ورزیدن در زندگی تاکید شده است.

وی عنوان کرد: این موضوع محرز و مشخص بوده که فضای مجازی در عصر حاضر عضو جدایی ناپذیر زندگی یکایک افراد جامعه است اما در استفاده از فضای مجازی هم چه میزان از سبک زندگی اسلامی الگو گرفته ایم؟

سجادی با بیان این مطلب که باید یاد بگیریم میان زندگی لهوی با زندگی به سبک اسلامی تفاوت و تمایزهای بسیاری است، خاطرنشان کرد: در زندگی لهوی حق و باطل مرزی نداشته و بد و خوب هم معنایی ندارد و این یعنی در لحظه هر آنچه هوس و دل انسان فرمان دهد اجرایی شود،  اما موازین اسلامی برای هر رفتار فردی و اجتماعی خوب و بد و حق و باطل را مشخص کرده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد